Maarten Wauters

Over mij

Ik ben Maarten, 43, partner van An, papa van Thor.

Ik houd van fietsen (zolang het echt wel mooi weer is). Rond Willebroek is er veel water en ik fiets dan ook het liefste langs het water of tussen de velden.

Reizen doe ik graag en ik ontdek dan graag nieuwe culturen. Ik ben geen zonneklopper. Geef mij dan maar bergen of natuur.

Muziek is voor mij enorm belangrijk. In mijn vrije tijd luister ik heel vaak naar muziek. Sinds april van dit jaar speel ik zelf alt sax.

Lezen vind ik ook fijn. Het liefst lees ik spannende fantasy boeken of misdaadverhalen. Daarnaast houd ik ook van  boeken over persoonlijke groei.

Mijn pad van persoonlijke groei

Het erkennen dat ik hoogsensitief en hoogbegaafd ben, kwam pas na mijn burn-out. Deze burn-out was de derde keer in slechts vier jaar tijd dat mijn lichaam duidelijk stop zei. Voordien waren er echter ook al signalen: de nodige jaren van chronische rugpijn met steeds sterkere medicatie die uiteindelijk toch niet hielp.

Mijn burn-out was het toppunt van de chronische stress die ik had door het niet respecteren van mijn eigen grenzen.

Toen ik een jaar of tien was, had ik mezelf al leren programmeren. Toegepaste informatica studeren was dan ook de meest logische keuze. Zo kwam in de ICT consultancy terecht. Ik veranderde vaak van werkgever in de hoop dat het elders beter zou zijn. In het begin was het ook moeilijk om in te zien dat het probleem niet de werkgever was, maar de hele sector. 

Als kind werd ik vaak gepest. Het leren programmeren was op dat vlak de perfecte manier om niet te hoeven voelen. Gewoon 0 of 1. In de loop der jaren was ik zo steeds rationeler geworden en had ik het voelen quasi uitgeschakeld.

Mijn lichaam heeft mij weer op de juiste weg gezet. Door mij steeds duidelijkere signalen te geven, heb ik ingezien dat verandering noodzakelijk was. Zo begon in 2017 de grote zoektocht: eerst en vooral naar mezelf en vervolgens ook naar hoe ik anderen optimaal kan helpen om voluit te leven.

In 2017 ben ik gestart met een opleiding tot life coach. Ongeveer tegelijkertijd kwam Reiki op mijn pad. Tijdens de coaching hoorde ik ook iemand praten over The Secret en Law of Attraction: Ask & you shall receive. Op dat moment had ik nog geen flauw idee hoe het werkt. Ik hoorde ook dat ik meer moest vertrouwen. Mooi natuurlijk, maar hoe doe je dat?

In 2018 ontdekte ik Access Consciousness: een aantal energetische lichaamsprocessen en tools om bewuster en gemakkelijker te leven. Hun mantra is dan ook 'Alles van het leven komt me toe met gemak, vreugde en glorie.'. Daarnaast heeft Access Consciousness mij ook geleerd om te leven vanuit de vraag: 'Hoe wordt het nog beter dan dit?' en 'Wat is er nog meer mogelijk?'.

Naast Access Consciousness volg ik ook Brendon Burchard en Tony Robbins. Tevens heb ik enorm veel gelezen over hoe je kunt bereiken wat je wilt, hoe je succesvol kunt zijn. Uiteindelijk komt het altijd neer op je mindset en hoe je in het leven staat.

Zo is eind 2021 ook hypnose in mijn leven gekomen. Hypnose is een fantastische tool om met blokkades aan de slag te gaan en jezelf te blijven verbeteren. Dit jaar heb ik quantum healing herontdekt. Deze combinatie zorgt ervoor dat verandering nog sneller en krachtiger kan. Hieruit is Holistiq Reset ontstaan.

So our future is in our own hands. What greater free will do we need?